Blog

Velkommen til min blog.

Mason jar mug til blenderen

indsendt 3. apr. 2015 01.41 af Daniell Rosenlund   [ opdateret 3. apr. 2015 01.49 ]

Vadede rundt i en Tiger butik forleden og så nogle billige udgaver af mason jar mugs og bemærkede at skruelågets gevind mindede utroligt meget om gevindet på min OBH blender.

Kanten på glasset er meget tynd i forhold til kanten på blenderens egen kande, så det kan godt være at spændering og pakning ikke bliver helt tæt, men man kan stadig nå at lave en lyn hurtig milkshake eller smoothie.

OBS: Alle blendere har en sikrings anordning af en aller andet art, som forhindrer at blenderen kan tændes uden kanden er sat på. På min blender er der en lille tap som bare skal trykkes ned for at blenderen vil køre.

Mason jar mug

Spejlæg burger

indsendt 15. mar. 2015 02.40 af Daniell Rosenlund   [ opdateret 15. mar. 2015 02.43 ]

Lige inden METRO lukkede deres varehuse, fik jeg fat på en Tefal blinispande til kun 25 kr. Min ide var at lave spejlæg i den.

Det fungerer overraskende godt, og spejlægenes kompakte størrelse gør dem perfekte til en hurtig morgen spejlæg burger.

Mens spejlægene steger kan man varme et par rugbrødsboller. Husk endelig, kun at skære dem halvt op, som hvis det var et pitta-brød. Grav lidt af brøddet ud og læg spejlæg, og hvad du ellers spiser til dine æg, ind i bollen.

Spejlæg burger

Velbekomme.

DIY Sofabord

indsendt 5. jun. 2012 11.56 af Daniell Rosenlund   [ opdateret 15. mar. 2015 03.08 ]

Min hustru har bestilt et nyt sofabord, så jeg gik ned i vores kælderrum og så mig om efter IKEA-rester, som kunne bruges.

Jeg havde en VIKA FURUSKOG bordplade stående (tror det er sådan en) og nogle RILL hjul liggende, som skulle have siddet under en videobænk. Med tanke på at vi altid rykkede rundt på vores gamle sofabord, og at vi nu havde fjernet gulvtæppet foran sofaen, ville det nok være en god ide at sætte hjul under bordet.

Min plan er noget i stil med billedet til højre.

Bordpladen skal saves over på midten, og så skal der nogle tykke ben i hvert hjørne, og endelig skal hjulene monteres under. Den øverste plade sidder fast på benene med dyvler mens den nederste plade sidder fast med skruer nedefra.

Man kan få lige fra større værktøjssæt til simple markerings stifter, til at sikre at hullerne til dyvlerne i benene og pladen passer til hinanden, men man kan også blot slå nogle små stifter halvt ned i pladen, bide hovedet af stifterne og stille benene forsigtigt oven på, hvor de skal sidde. Så kommer der tydelige mærker hvor man skal bore så hullerne passer til hinanden.

Husk, at det ikke er nok med en enkelt dyvel eller skrue midt i, men brug gerne 3 eller 4 ved hvert ben for at undgå at bordet med tiden vrider sig skævt.

Benene fandt min far i sit sommerhus, mellem trærester som bare ventede på at komme i brændeovnen til næste vinter.

Til slut skal det males sort med Trip Trap køkkenbords olielak, som jeg gjorde med vores spisebord.

Resultatet er ganske tilfredsstillende.


Trip Trap køkkenbords olielak

indsendt 17. apr. 2011 23.08 af Daniell Rosenlund   [ opdateret 15. mar. 2015 02.45 ]

Ja, det er utroligt hvad man kan udrette med en pensel og noget olielak.
 
Bordpladen nedenfor var oprindeligt samme farve som rammen og benene nedenunder (ramme og ben er selvfølgelig også efterfølgende malet sorte).
 
2 gange påstrygning af lakken, med mellemslibning, og et imponerende resultat.


1-4 of 4

Comments